"Nisam gledao Bosnu kako igra, neću se na njih koncentrisati"

fudbal
Utakmice baraža za Evropsko prvenstvo su sve bliže i bliže. U razigravanju iz Lige B Lige nacija plasman na završni turnir će izboriti jedna od selekcija između Bosne i Hercegovine, Sjeverne Irske, Irske i Slovačke.

U polufinalnim duelima baraža snage će 26. marta odmjeriti Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska te Slovačka - Irska. Finale je na programu pet dana kasnije, a domaćin će biti bolji iz duela BiH i Sjeverne Irske.

Selektor Irske Mick McCarthy uopšte ne razmišlja o sveirskom finalu razigravanja te kako kaže uopšte se neže bazirati ni na Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Irsku, već isključivo na Slovake.

"Vidio sam kao igra Sjeverna Irska jer smo gledali dosta njihovih tuakmica, ali nisam gledao Bosnu, na njih se neće skoncentrisati dok u glavi imam Slovačku", rekao je McCarthy.

"Sjeverna Irska gostuje Bosni i zaista imaju težak zadatak. Uopšte ne razmišljam o tome jer to na nas može utjecati samo ako pobijedimo Slovačku."

Ako obje reprezenatcije s irskog ostrva budu uspješne u polufinalu finale baraža će se igrati na Winsdor Parku u Belfastu.

"Uopšte neću biti zastrašen ili uplašen od igranja na Windsor Parku. Mislim da neće ni igrači. Ako tu završimo to znači da smo mi pobijedili Slovačku, a oni Bosnu što bi bilo briljantno", kazao je iskusni stručnjak.