"Nisam imao izbora, morao sam produžiti ugovor"

.
Jurgen Klopp

 

Jurgen Klopp jučer je produžio ugovor s Liverpoolom. 

Prema novom ugovoru, njemački stručnjak će se na Anfieldu zadržati do ljeta 2026. godine. 

Ove sezone, njegova momčad se i dalje bori na svim frontovima i ima šansu da na kraju sezone završi s četiri osvojena trofeja - već je osvojen Liga kup, u FA Cupu su u finalu, zaostaju bod za Manchester Cityjem u ligi, a u Ligi prvaka su već jednom nogom u finalu.

Na upit engleskih medija o razlozima produžavanja ugovora s Redsima, Klopp je dao, u svom stilu, urnebesnu izjavu.

"Pa vidite, jednostavno je. Ulla (supruga Kloppa, op. a) je htjela ostati, tako da nisam imao puno izbora", rekao je Nijemac.

Podsjetimo, Klopp je započeo transformaciju na Anfieldu otkako je preuzeo klub 2015. godine, osvojio je Ligu prvaka 2019., a nakon toga osvojio je prvu titulu prvaka Engleske nakon 30 godina.

Guardila "prozvao" Kloppa

Liverpool ima jako dobru sezonu, a Mohamed Salah ponovno je glavno "oružje" u napadu Reda pa je proglašen igračem godine Premier lige.

rener glavnog rivala, Manchester Cityja, Pep Guardiola imao je ironičnu reakciju kada je čuo da je egipatski napadač dobio ovo priznanje. 

"Jurgen Klopp je rekao da imaju najboljeg golmana na svijetu, da imaju najboljeg rezervnog golmana na svijetu, najboljeg stopera, najboljeg zadnjeg veznog, najboljeg napadača, tako da je normalno da osvoje sve trofeje", bila je Guardiolina reakcija.