Ništa manje nije ni zaslužio: Svaki put kada se pojavi u svlačionici Mbappe završi u nevjerici

.
Ogromna količina bahtosti koju pokazuje Kyliana Mbappea bi mogla koštati karijere.

 

Tokom sedmice se pojavila vijest da je Mbappe spreman otići već u januaru, ali se nameče pitanje koji klub ga želi u svojim redovima u ovom trenutku.

Francuski superstar je jako nezadovoljan svojim statusom u PSG-u, barem tako tvrde inostrani mediji. Izgleda da je i mnogim igračima pariškog kluba preko glave Mbappeovog ponašanja.

Situacija je takva da svaki put kada se pojavi u svlačinici Mbappe završi u nevjerici, razlog je što većina saigrača uopšte ne želi da razgovara s njim te je praktično izolovan.

Jedini s kojim stalno razgovara je Achraf Hakimi, dok po koju riječ prozbori i sa ostatkom francuskog klana, odnosno sa Kimpembeom, Mukielom i Ekitikeom.

Ostatak ekipe zbog njegove egocentričnosti i želje da sam osvoji i očara svijet ga na neki način i ne dožiljava te uopšte s njim ne komunicira.

Prvi koji je počeo pobunu protiv Mbappea je Neymar, zatim su ga slijedili Sergio Ramos, Keylor Navas, Fabian Ruiz, Juan Bernat, Sergio Rico, Pablo Sarabia i Carlos Sole. Dakle, fudbaleri koji govore španski jezik.

Francuski fudbaler još uvijek ima odličan odnos sa trenerom Christopheom Galtierom i sportskim direktorom Luisom Camposom te ga njih dvojica na neki način štite od gnjeva ostatka ekipe.

Mbappe je javno poručio da od PSG-a traži angažovanje klasičnog napadača kako bi on mogao igrati na krilu. Ostaje da se vidi da li će mu ta želja biti ispunjena.

Ipak, da mu sve ne ide po planu "kriv" je Neymar koji ove sezona zaista briljira i može se reći da podsjeća na dane kada je nosio dres Barcelone.

Sve u svemu, situacija u svlačionici PSG-a je poprilično haotična te vlada neka vrsta anarhije. Atmosfera koja sigurno neće pomoći prioritetu nad prioritetima - osvajanju Lige prvaka.