Ništa od Bešiktaša i Galatasaraya: Šehiću se otvaraju vrata za iznenađujući transfer

.
Ibrahim Šehić bi od sljedeće sezone mogao braniti u dresu nekog novog kluba nakon što je posljednje dvije godine proveo na golu Erzurumspora.

 

Šehić će karijeru vrlo vjerovatno nastaviti u Turskoj. Tamošnji mediji ga učestalo spominju s vodećim klubovima Superlige, prije svih Bešiktašom i Galatasarayem.

 

Ipak, posljednje informacije govore da se iskusnom bh. golmanu mogu otvoriti vrata za iznenađujući transfer i to zahvaljujući Galatasarayu.

 

Naime, u velikanu s Bosfora žele angažovati golmana Beta iz Goztepea kao zamjenu za povrijeđenog Fernanda Musleru koji će zbog teške povrede koljena van terena provesti nekoliko mjeseci.

 

U slučaju odlaska Beta Goztepe će krenuti Šehića za kojeg turski mediji imaju samo riječi hvale jer se radi o golmanu s dugogodišnjim iskustvom branjenja u Turskoj.

 

Da li će Šehić u Goztepe zavisit će od razgovora 36-godišnjeg Beta i klupskog predsjednika Mehmeta Sepila koji ne želi tek tako lako pustiti iskusnog Portugalca.

 

Inače, nekadašnji golman Željezničara je za vikend po 14. put ove sezone sačuvao mrežu. Erzurumspor je s minimalnih 1:0 pobijedio Eskisheri i ostao na drugom mjestu koje donosi plasman u Superligu.