Nizozemci "otpadaju" iz priče: Xavi vraća još jednu legendu Barcelone u klub

asd
Ramon Planes jučer je iznenadio čelnike Barcelone jer je odlučio podnijeti ostavku na mjesto tehničkog direktora katalonskog kluba.

On je nedavno produžio ugovor s Barcelonom na dvije godine i iznenadio je sve jučer kada je odlučio da podnese ostavku, a Joanu Laporti je saopštio da želi neke nove izazove u svojoj karijeri.

Barcelona je tokom reprezentativne pauze dovela Xavija Hernandeza na mjesto novog trenera, ali sigurno je da nisu baš očekivalo da će napraviti tolike promjene u samo nekoliko dana.

Xavi je odlučio da promijeni skoro cijeli stručni štab, a najviše pažnje privukla je činjenica da je promijenio cijeli ljekarski tim jer želi da riješi probleme s učestalim povredama igrača Barcelone.

Međutim, odlazak Planesa s mjesta tehničkog direktora nije bio planiran i Laporta ne krije da je iznenađen takvim potezom čovjeka u kojeg je imao dosta povjerenja.

Planes je bio zadužen za većinu transfera katalonskog kluba, te je zaslužan za dovođenje Pedrija i Ronalda Arauja, kao i dolazak mladih igrača iz Barce B u prvi tim što je bio sjajan potez.

Ipak, nakon svih turbulencija kroz koje prolazi klub imao je i dosta loših poteza, a očito je da se ne može nositi s pritiskom i odlučio je da ode. Španci već špekulišu da su Marc Overmars i Jordi Cruyff kandidati da preuzmu ovu funkciju, ali Xavi ima drugačiju prijedlog.

Novi trener Barcelone preporučio je Laporti da u klub treba da vrati legendarnog kapitena Carlesa Puyola i vjeruje da bi on bio najbolji izbor na mjesto tehničkog direktora Barcelone.

Xavi je godinama igrao s Puyolom u ovom klubu i imaju odličan odnos i smatra da to može biti velika prednost u njihovoj saradnjim.

Tako bi Xavi imao dosta slobode što se tiče transfera katalonskog kluba koje ne bi imao u slučaju da tehnički direktor bude Overmar i Cruyff s kojima nije tako blizak kao s Puyolom.

Od Laporte se očekuje da brzo reaguje i riješi mjesto tehničkog direktora, a pored Xavija i navijači Barcelone su poručili preko društvenih mreža da je Puyol kao legenda kluba zaslužio šansu da obnaša ovu funkciju.

Foto: Screenshot