Njega Mourinho ne interesuje: Ronaldo izabrao novog trenera i čak sam počeo pregovore s njim

.
Čelnici Al Nassra nemaju ništa protiv

 

Čelnici Al Nassra iznenadili su fudbalsku javnost odlukom da uruče otkaz Rudiju Garciji nakon svega 26 utakmica. S klubom iz Saudijske Arabije povezuje se nekoliko zvučnih trenerskih imena, ali čini se da se zna ko je prva želja kluba i najveće zvijezde Cristiana Ronalda.

Garcia je ljetos izabran za trenera Al Nassra i niko nije očekivao da će tako brzo dobiti otkaz. Iz kluba tu odluku pravdaju lošim rezultatima u posljednje vrijeme zbog kojih su izgubili lidersku poziciju u prvenstvu, ali jasno je da je pozadina nešto drugačija.

Pojavile su se informacije da je Garcia izgubio povjerenje svlačionice i da nije mogao postaviti autoritet svojim najvećim zvijezdama, a tu se ponajviše izdvaja Cristiano Ronaldo.

Navodno, Garcia i Ronaldo od početka nisu bili na istim talasnim dužinama, a na kraju su čelnici kluba odlučili da se riječe francuskog stručnjaka i danas su mu zvanično saopštili da više nije trener te ekipe.

Naravno, odmah se počelo špekulisati ko bi mogao preuzeti klupu bogatog kluba, a navodno prva želja bio je Jose Mourinho kojem je ponuđen izuzetno bogat ugovor, no mediji u Italiji pišu da je Portugalac to odbio jer želi ostati u Romi.

Ipak, čini se da Mourinho nije bio jedini as u rukavu kojeg su imali čelnici Al Nassra jer su ubrzo nakon odbijenice koju su dobili iz Rima okrenuli se nekim drugim trenerskim imenima.

Tu se posebno izdvaja Zinedine Zidane koji je sada glavna meta bogatih Saudijaca. Olakšavajuća stvar im je što je Zidane već duže vrijeme bez kluba i imaju nadu da bi ga mogli uvjeriti da preuzme Al Nassr.

Ono što posebno ide u prilog čelnicima ovog kluba jeste to što i Ronaldo želi da upravo Zidane preuzme ovu ekipu, te mu je francuski stručnjak od početka bio prvi favorit za taj posao.

I Ronaldo je prema pisanju tamošnjih medija uključen u pregovore s Zidaneom, te je on obavio navodno razgovor s njim kako bi objasnio da dolazak u Saudijsku Arabiju i nije toliko loš.

 

 

Naravno, glavni adut kluba će biti novčana sredstva jer bez problema mogu ponuditi Zidaneu da bude najplaćeniji trener na svijetu.

Zidaneova želja je bila da bude selektor Francuske zbog čega je u prethodnih skoro dvije godine odbio nekoliko fantastičnih ponuda, ali kada je Didier Deschamps s Trikolorima potpisao novi ugovor sve nade su mu pale u vodu.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Zidane prihvatiti poziv Ronalda i otići da vodi Al Nassr ili će čekati kraj sezone kako bi dogovorio saradnju s nekim od najjačih evropskih klubova, a nije tajna da je on velika želja i čelnika PSG-a.