Njemica nokautirala konja pa izbačena sa Olimpijade

.
Njemačka trenerica Kim Taizner (Raisner) izbačena je s Olimpijskih igara nakon što je, niti manje, niti više – nokautirala konja

Bizaran incident dogodio se u takmičenju modernog pentatlona na Olimpijskim igrama u Tokiju. Njemačka trenerica Kim Taizner (Raisner) izbačena je s Olimpijskih igara nakon što je, niti manje, niti više – nokautirala konja!

Incident se dogodio u situaciji kada je njemačka jahačica Anika Šleu (Annika Schleu) pokušavala smiriti svog konja za takmičenju, a trenerica je uskočila kako bi pomogla. Konj se nije smirivao, pa je Raizner reagirala nasilno udarivši životinju.

Inače, takmičari imaju svega 20 minuta kako bi se upoznali s novim konjem za natjecanje, a Šleu je bila vodeća do incidenta.

Konj koji nosi ime "Saint Boy" već je ponudio izazov prvom jahaču tako što je odbijao ‘skakutati’ po borilištu. Mnogi pratitelji događaja žalili su se kako su Šleu i Raizner tretirali konja.

- Izvršni odbor takmičenja dodijelio je crni karton njemačkoj trenerici Kim Rainer, čime je ona diskvalificirana s Olimpijskih igara - piše u službenom saopćenju organizatora takmičenja.