Njemu je dosta svega: Reakcije Cristiana Ronalda će se dugo pamtiti

.
Portugalac se od muke smijao

Katastrofa je mala riječ za ono što je Manchester United doživio na stadionu Amex u Brightonu.

Crveni đavoli su deklasirani od domaćeg tima s visokih 4:0 i još su jednom pokazali da nije nikakvo čudo što nisu među najboljim engleskim klubovima ove sezone.

Cristiana Ronalda tako, ako ne ode negdje drugo, nećemo gledati u Ligi prvaka naredne sezone. Portugalac je sigurno razočaran, a njegove reakcije s terena Amexa dovoljno govore.

 

Cristiano se nakon četvrtog gola počeo smijati na terenu. Nije mogao vjerovati šta se dešava njegovom timu i da ga je većina saigrača izdala ove sezone katastrofalnim nastupima.

Koliko je nemoćan i sam Ronaldo bio govori i fotografija njegovog naslanjanja na stativu i kao da je želio poručiti da mu je svega dosta.

Cristiano je ove sezone odigrao 38 utakmica u dresu Crvenih đavola i postigao je 24 pogotka.

Telegraph objavio ekskluzivu: Ten Hag odredio sudbinu Cristiana Ronalda u Unitedu!

Razočaravajuća sezona za svakog velikana znači i čišćenje svlačionice. To se očekuje u Manchester Unitedu poslije izbora Erika ten Haga za novog menadžera.

Čistka na Old Traffordu, a neki od igrača su već potvrdili svoj odlazak kao što su Juan Mata i Nemanja Matić, dok je ugovor istekao i Paulu Pogbi.
Već se najavljuje i niz zvučnih pojačanja s kojim bi Ten Hag mogao igrati sličnu igru kao što je to radio u Ajaxu u posljednje četiri sezone.

Počelo se špekulisati i o budućnosti Cristiana Ronalda pogotovo nakon što je Manchester United ostao bez Lige prvaka, takmičenja koje je zaštitni znak čuvenog Portugalca.

Ugledni Telegraph je u petak plasirao ekskluzivu o budućnosti Ronalda na Old Traffordu uz potvrdu da najpopulaniji fudbaler današnjice ostaje među Crvenim đavolima.

"Novi trener smatra da bi bila potpuna ludost ne zadržati Ronalda koji ima još jednu godinu ugovora", navodi Telegraph.

Ipak, bez obzira na sjajan individualni učinak uz nekoliko rekorda portugalski as sigurno ne može biti zadovoljan ovom sezonom pošto nije osvojio niti jedan trofej i nije u užoj konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte.

Podsjetimo, ugovor Cristiana Ronalda s Unitedom veže do kraja iduće sezone odnosno do ljeta 2023. godine.