NK Čelik "zatečen" ispadanjem iz Premijer lige BiH, najavljuju prigovor

djdjdjsj
Sinoćnjom odlukom Izvršnog Odbora Nogometnog saveza, Nogometni klub Čelik u sljedećoj sezoni igrat će u Prvoj Ligi Federacije BiH, nižem rangu fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Iz Čelika kažu da su zatečeni odlukama, što takmičarske komisije, što Izvršnog odbora, i tvrde da njihovo ispadanje neće proći bez prigovora.

Čelik se također nalazi u velikim finansijskim teškoćama, a osim problema preseljenja u niži rang, uprava i dalje ima velikih problema sa finansijama, što ugrožava samo postojanje kluba. Ipak, prvi prioritet za ljude u Čeliku jeste uložiti žalbu na odluke koje su jučer donijeli organi saveza. Podsjećamo, Čelik je po prekidu prvenstva zbog pandemije korona virusa bio pretposljednji, na samo bod od sigurne zone 11 kola prije kraja prvenstva.

"Mogu vam reći da smo mi zatečeni. Što se tiče samog raspoloženja u gradu Zenici, vjerujte, svi su ogorčeni na takvu odluku takmičarske komisije. Da li je ona spremana, o tom potom, ali u svakom slučaju, vjerujem da ću već u toku dana dobiti informaciju kome da se obratim i gdje da uložimo prigovor.", rekao je između ostalog za N1 Damir Bradarac, v.d. predsjednika NK Čelik.