NK „Krajišnik“: Imenovana nova Skupština, klub spreman za početak nove sezone

asd
U posljednje dvije sedmice bilo je radno u NK „Krajišnik“ Velika Kladuša gdje su održane dvije sjednice Skupštine, te prozivka svih selekcija kluba.

Tokom izvještajno-izborne sjednice Skupštine kluba izvršeno je imenovanje novih 13 članova Skupštine, te je usvojen Izvještaj o radu Upravnog odbora NK „Krajišnik“ Velika Kladuša. Na nastavku Skupštine usvojene su izmjene i dopune Statuta, te se razmatrala aktuelna situacija u klubu i u konačnici odlučeno da unatoč teškoj situaciji po pitanju igračkog kadra i finansija NK „Krajišnik“ nastavi takmičenje sa svim selekcijama u novoj sezoni.

Pored standardnih selekcija – predpioniri, pioniri, kadeti i seniori, od nove sezone „Krajišnik“ će imati i najmlađu kategoriju „pčelice“ što znači da u novu sezonu ulazi sa pet kategorija. Seniori „Krajišnika“ prvi će imati nastup i to već za predstojeći vikend kada u subotu, 14.augusta na domaćem terenu u Velikoj Kladuši od 17:00h dočekuju cazinsku „Krajinu“. Inače, u sklopu priprema za početak nove sezone u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ seniori „Krajišnika“ odigrali tri prijateljske utakmice i to dvije protiv bužimskog „Viteza“ koje su završene  3:3 i 2:2, te u nedjelju, 08.augusta protiv „Brekovice“ koja ja završena pobjedom „Krajišnika“ rezultatom 4:0.

Sve ostale selekcije kluba koje nastupaju u takmičenjima pod vodstvom NS USK, takmičenje će započeti od 04.septembra.