NK Mladost Polje: Klub koji trenutno nastupa u Nogometnoj ligi USK

Stadion mladost
U jednom malenom, naseljenom mjestu podno Cazina smješten je stadion koji svjedoči marljivom radu ljudi, omladine, djece...

 

NK Mladost Polje je nogometni klub sastavljen od mladih igrača rođenih 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011. i 2012. godine.

Takmičarske kategorije pioniri i predpioniri su ove godine učesnici kantonalne lige, a najuspješnije ekipe su 2008. i 2009. godište sa dosta osvojenih turnira.  

Nakon niza odigranih utakmica, na red je došao i 5. po redu tradicionalni turnir  u organizaciji Mladost-Behar, koji je održan 1. i 2. augusta. Ekipe su se za ovaj turnir pripremale cijelu sezonu, a obilježen je prvim održavanjem noćnog turnira za 2006. i 2008. godište na Unsko-sanskom kantonu.

Učešće na turniru uzelo je 50 ekipa u 6 kategorija. 108 utakmica održano je po grupama u 2 dana, a poduzete su i mjere protiv širenja koronavirusa. Gosti su bili iz Cazina, Bužima, Velike Kladuše, Bihaća, Bosanske Krupe i Ključa. Sveukupno najbolje rezultate postigao je domaćin, a ujedno i organizator NK Mladost – Behar. 

NK Mladost pored ovog ostvario je veliki uspjeh na dosta ostalih turnira, a neki od njih su 9. tradicionalni turnir "Dječiji nogomet" u organizaciji NK Metalac Bihać sa osvojenim 1. mjestom, zatim turnir "Djeca su ponos“ sa osvojena tri prva mjesta, te turnir "Djeca Bosne“ sa dva prva i jednim drugim mjestom.

Image
Pehari

Ovaj nogometni klub trenutno radi na izgradnji fitness sale zahvaljujući pomoći članova kluba. Svi koji žele postati novi članovi i tako pomoći klubu, mogu kupiti članske karte u vrijednosti od 20 i 50 KM. Sredstva će se iskoristiti za poboljšanje uslova za treninge, kao i izgradnju sale.

Image
Sala
Image
Članske karte

Više o klubu možete saznati na njihovoj Facebook stranici na ovom LINKU