Noć, Ferrari na ulicama glavnog grada, a u njemu on: Niko drugi ne može u reprezentaciji raditi isto

.
Uživa u maksimalnoj slobodi

 

Cristiano Ronaldo bez ikakve je dileme jedan od najboljih fudbalera koji su se ikad pojavili. Svoj kvalitet maksimalno je iskoristio, zaradio je silne cifre, a s obzirom na sve što je uradio u svijetu fudbala kolege iz reprezentacije nemaju apsolutno ništa protiv da Cristiano ima povlašten status u nacionalnom timu.

Cristiano Ronaldo došao je na okupljanje reprezentacije Portugala i zaigrat će u prijateljskom meču protiv Slovenije u Ljubljani.

Legendarni napadač se prije nekoliko dana priključio saigračima iz reprezentacije koji su bez njega razbili Švedsku (5:2), a da ima apsolutnu slobodu da radi šta želi pokazuje scena iz Lisabona.

Cristiano se odlučio na noćnu vožnju ulicama glavnog grada Portugala. Njegov skupocjeni Ferrari 'krstario' je određeni period po Lisabonu i vjerovatno niko nije slutio da je unutra zapravo jedan od najvećih fudbalera svih vremena.

Kamere su ga snimile po povratku u hotel gdje je smještena reprezentacija. Automobil je zaista brutalan i samo je jedan od njegovih ljubimaca.

U garaži Portugalac ima automobile koji su vrijedni više od 20 miliona eura, mnoge od njih zaista rijetko vozi, ali čim ima vremena iskoristi priliku da uživa u brzini.

Ronaldo slobodne sate u reprezentaciji Portugala koristi na poseban način. Drugima su zanimanje video igrice, nekima nešto drugo, a jedan od najvećih ikad voli da se malo provoza.

Cristiano se na Euru oprašta od reprezentacije?

Cristiano Ronaldo se bliži kraju karijere, a jedan od prvih znakova da 39-godišnjoj legendi slijedi kraj je oproštaj od nacionalnog tima.

 

On bi se mogao desiti nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj ovog ljeta. Naravno, s njim je svašta moguće jer i u 40. godini života igra na visokom nivou, no izvjesno je da na Euru slijedi oproštaj.

CR je i na reprezentativnom nivou porušio brojne rekorde. Odigrao je čak 205 utakmica za Portugal i postigao je 128 golova.

Najveći uspjeh mu je osvajanje Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj. Imao je Portugal vrhunske ekipe i na Mundijalima, no na kraju je izostao uspjeh u borbi za najbolji tim svijeta.

Postoje fanovi koji vjeruju da se Cristiano neće oprostiti sve do 2026. godine. Međutim, tada će već imati 41 godinu i teško je vjerovati bez obzira na kvalitet da ćemo ga gledati u nacionalnom timu i na SP-u.