Nogometaš Barcelone veliki je ljubitelj mode: "Volim nositi suknje"

.
Ugledao se na NBA zvijezde

 

Iako zarađuju milione, sportisti ponekad imaju manjak modnog ukusa. To se naročito odnosi na zvijezde NBA lige i američkih sportova, no sve više je to zastupljeno i u evropskom nogometu, a dokaz je igrač Barcelone koji svojim outfitom često dospijeva na naslovnice magazina.

Francuski reprezentativac Jules Kounde je ljubitelje nogometa već navikao na modne revije prije utakmica, te veoma čudne odjevne kombinacije.

U nekoliko navrata do sada je defanzivac Barcelone na utakmice dolazio u neobičnim izdanjima, a posljednji put je to uradio u subotu prije utakmice protiv Celte Vigo. Njegov tim je slavio s 3:2 nakon velikog preokreta, a Kounde postao predmet sprdnje na internetu.

Prošetao se dizajnerskom ružičastom dresu japanske reprezentacije, širokim teksas pantalonama i ljubičastim tenisicima. Evidentno da je koristio proizvode Adidasa koji mu je sponzor, ali svejedno...

"Volim slobodu u odjeći - to je način samoizražavanja", izjavio je Kounde jednom prilikom, rekavši da voli da eksperimentiše sa odjećom i modnim dodacima.

“Rekao bih da je moj stil streetwear”, priznao je Kounde u intervjuu za francuski GQ.

"Jako volim rap, to mi je najdraža muzika. Moda i rap vrlo su povezani: broj repera koji su pokrenuli trendove je ogroman. Ali također volim s vremena na vrijeme odjenuti odijelo ili lijepe hlače s cipelama. Sve ovisi o vašem stanju uma".

Kounde je nosio razne kombinacije, a priznaje da je sama košarka imala veliki utjecaj na to.

“Uvijek sam uživao u dotjerivanju, a posebno sam strastven prema obući. Moja strast prema modi započela je s tenisicama. Kada pripremam outfit, uvijek počinjem od tenisica. U mojoj porodici svi se vole dotjerivati, ali svi smo pod utjecajem vanjskog svijeta.

"Košarka me jako inspirirala. Prva NBA utakmica koju sam gledao u cijelosti bila je sedma utakmica NBA finala 2016., u kojoj je Cleveland pobijedio Golden State. Imao sam planiran ispit za sljedeći dan, ali sam odlučio da je sada najbolje vrijeme da otkrijem košarku. Bila je to povijesna utakmica. Odmah sam postao obožavatelj NBA lige prije nego što sam shvatio slobodu igrača. Sloboda koju izražavaju na svim razinama: ne samo u stilu, već i u društvenom smislu. Oni su ispred nas (evropskih sportista) po angažmanu u javnim temama".

Spreman je čak i da nosi suknju.

“Volim razne stvari. Na primjer, znam da se mnogi ljudi protive ideji da muškarci nose suknje. Ovo nije moj slučaj, neke sam već nosio. Prije nisam nosio čizme, ali sada mi se sviđaju. Da postoji samo jedna stvar koju ne bih nosio, to bi mogle biti sandale na čičak. Nikada ih nisam nosio i nikad ih ne bih nosio, ali općenito sam otvoren za sve".

Unatoč takvoj raznolikosti, u svakodnevnom životu Jules radi bez pomoći stilista:

“Sve radim potpuno sam. Vrlo sam znatiželjan: volim isprobavati ono što vidim na ulicama Barcelone ili drugim mjestima. Kad vidim odjeću koja mi se sviđa, kažem sebi: "Oh, zašto ne?" Postoje stvari koje inače ne bih nosio prije, a sada volim. Na primjer, kardigani ili hlače s visokim strukom. Volim vintage stvari. Ponosan sam na ono što sam pronašao. Mnogi igrači imaju stiliste jer to štedi vrijeme. Puno je posla. Nikada ne znamo što budućnost nosi, ali za sada se snalazim sam", poručio je Kounde.

On će s Barcelonom večeras biti gost Mallorci u novom ligaškom meču, a vidjet ćemo šta nam je ovaj put spremio iz svoje modne "kuhinje"...