Nogometni spektakl na Allianz Areni, Bayern i Leipzig u remiju opravdali epitet derbija

fg
U derbiju 10. kola njemačke Bundeslige Bayern i Leipzig odigrali su sjajan meč na Allianz Areni, a konačni rezultat glasio je 3:3.

 

Leipzig je već od prve minute želio pokazati domaćinu da u Minhen nije došao s bijelom zastavom, a već u trećoj minuti mogli su do vodstva preko Sabitzera koji je pogodio prečku. Na drugoj strani je je prijetio Coman, ali je u 12. minuti šutirao pored gola.

Ipak, u 19. minuti Leipzig dolazi do vodstva. Nkunku je izašao sam ispred Neuera, zaobišao ga i nakon toga mirno pogodio za vodstvo gostiju. Slavlje je trajalo samo 12 minuta jer je rezervista Musiala pogodio za 1:1, da bi već u 34. minuti Bayern stigao do potpunog preokreta golom Mullera.

Do poluvremena je Leipzig stigao do poravnanja, a strijelac gola je bio Kluivert koji je lijepo pogodio za 2:2, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

Odmah na startu nastavka Leipzig opet dolazi do vodstva, ovaj put golom Forsberga, da bi treći gol za Bayern postigao Muller golom u 75. minuti.

Do kraja meča obje ekipe mogle su doći do gola vrijednog tri boda, ali na kraju je završilo rezultatom 3:3.

Bayern nakon ovog meča ostaje na prvom mjestu sa 23 osvojena boda, dva više od drugoplasiranog Leipiga i četiri više od Dortmunda koji je na trećem mjestu.

Bayern - Leipzig 3:3