NS BiH: Navijači poslali lijepu sliku u svijet

Odanost i ljubav prema reprezentaciji pjesmom i dlanovima se prenijela na teren, što je bio dodatni motiv našim momcima koji su ostavili i zadnji atom snage na terenu za veliku i značajnu pobjedu.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) uputio je ”iskrenu zahvalnost svim navijačima koji su sinoć na utakmici protiv Sjeverne Irske bili naš dvanaesti igrač, oni koji su svojim fer i nadasve sportskim navijanjem donijeli prevaga na našu stranu”.

”Odanost i ljubav prema reprezentaciji pjesmom i dlanovima se prenijela na teren, što je bio dodatni motiv našim momcima koji su ostavili i zadnji atom snage na terenu za veliku i značajnu pobjedu. Svojim ponašanjem prije, za vrijeme i nakon utakmice, kao i odnosom prema gostujućim navijačima, sve navijačke grupe i navijači naše reprezentacije su pokazali kako se bodri državna reprezentacija, a koreografijom na tribinama su poslali veoma lijepu sliku u svijet o našoj državi”, saopšteno je jutros iz N/FS BiH.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sinoćnjoj utakmici četvrtog kola grupe ”3“ UEFA Lige nacija ”B” pobijedila je Sjevernu Irsku, rezultatom 2:0, golovima Edina Džeke.

Prva je na tabeli sa maksimalnih devet bodova, šest više od Austrije, dok Sjeverna Irska u dosadašnjem toku takmičenja ima tri poraza.

Posljednji meč u grupi izabranici selektora Roberta Prosinečkog igrat će 15. novembra u Beču protiv Austrije. Za plasman u elitnu UEFA Ligu nacija ”A” i baraž za EURO 2020.

BiH će na stadionu ”Ernst Happel” biti potreban remi, bez obzira na rezultat posljednjeg kola u kojem će Austrija biti gost Sjeverne Irske u Belfastu tri dana kasnije. Prema pojedinim računicama, BiH može i izgubiti u Beču sa odgovarajućih 1:2, te ostati prva i ako Austrija slavi u zadnjem susretu grupe ”3” Lige ”B”.