Nova dostignuća Karate kluba Cazin

asd
Ljetni karate seminar “Neum 2021” koji se održao od 27.07.-01.08.2021. godine je bio veoma dobar za karatiste KK Cazin koji su prisustvovali seminaru i položili za Crni pojas I DAN.

Novi nosioci crnog pojasa su Amar Rizvić i Suljić Sandra, kojima čestitamo na uspješno položenom ispitu. 

Organizator seminara je Karate savez Federacije Bosne i Hercegovine, a na seminaru je ove godine učešće je uzelo preko 100 karatista iz 32 kluba. U sklopu seminara održano je i polaganje za majstorska zvanja od 1. do 5. Dana.

Treneri KK Cazin Mehagić Alija, Sedić Damir i Dervić Salih su zadovoljni postignutim uspjehom njihovih takmičara i članova ovog kluba, izjavili su.

Takođe je trener Sedić Damir koji je nosioc crnog pojasa IV DAN, i evropski i svjetski sudija, delegiran od KS FBiH kao jedan od instruktora na ovom seminaru gdje je bilo puno kvalitetnih karatista kako u katama tako i u borbama.

Na ljetnom seminaru KK Cazin je imao i jednog pridruženog člana iz Sarajevskog karate kluba, porijeklom iz Cazina, kadetkinja Rudalija Šila, koja je učestvovala na seminaru za borbe sa perspektivnim takmičarima i reprezentativcima BiH.

Slijede pripreme za drugi dio takmičarske sezone, u augustu, a zatim u septembru novi upis mladih karatista koje KK Cazin poziva da se pridruže tom klubu, uzbudljivim treninzima i druženjima sa svojim vršnjacima.

Zahvaljujemo se roditeljima na podršci i finansiranju naših takmičara, a nadamo se i podršci GSS kao i do sada- poručili su. 

Prenosimo dio atmosfere sa ovog seminara i polaganja za majstorska zvanja.