Nova Nada: Oglasili se doktori Michaela Schumachera

Michael
Doktori jednog od najboljih vozača Formule 1 svih vremena Michaela Schumachera javno su istakli kakve planove imaju u njegovom oporavku i šta će biti naredni korak.

Philippe Menasche, francuski kardiolog, kaže da će pokušati regenerisati Schumacherov nervni sistem, što je sljedeći korak u procesu njegovog oporavka.

“Cilj nam je da pokušamo regenerisati Schumacherov nervni sistem”, otkrio je Philippe Menasche.

Italijanski doktor Nicola Acciari tvrdi da ovaj proslavljeni vozač Formule 1pati od atrofije mišića do koje je došlo usljed nedostatka fizičke aktivnosti.

“U proteklih 20 godina nauka je postigla ogroman napredak na polju liječenja matičnim ćelijama, no to ne može promijeniti činjenicu da i dalje ne znamo previše kako to utječe na ljudski mozak. Iz tog razloga ne možemo kazati kakve rezultate će donijeti ovaj tretman”, istakao je Acciari.

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno informacija o njegovom zdravstvenom stanju, do danas kada su doktori otkrili šta je naredni korak.