Nova senzacija u Ligi prvaka: Lyon u polufinalu

asd
Nogometaši Lyona su napravili senzaciju i izbacili Manchester City u četvrtfinalu Lige prvaka pobjedom u Lisabonu rezultatom 3:1.

City je od samog početka susreta krenuo silovito ka golu Lyona, a već u 3. minuti Građani su imali veliku šansu.

Cancelo je proigrao Sterlinga koji ulazi po lijevoj strani u peterac, pokušava asistirati Jesusu, no odbrana francuske ekipe je uspjela nekako izbiti loptu u korner.

U jeku napada Cityja Lyon je poveo. U 24. minuti Marcal je poslao dugu loptu prema Ekambiju kojeg je pratio Garcia. Ederson je bespotrebno napustio gol i ostao na “ničijoj zemlji”, a nakon što je Garcia je uklizao i izbio loptu ona je došla do Corneta koji je šalje precizno u prazan gol za 1:0.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena De Bruyne je sjajno sa lijeve strane vanjskim dijelom kopačke ubacio i gurnuo Sterlinga u stopostotnu šansu. Iako je bio oči u oči s Lopesom, spetljao se i upropastio zicer.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena City je jalovo napadao, a potom je dobio iznenadnu priliku iz slobodnog udarca. De Bruyne je šutirao sa 28 metara udaljenosti preko živog zida, ali je Lopes sjajnom paradom spasio svoj gol.
 
U 66. minuti De Bruyne je dobio još bolju situaciju, sa samo 22 metra. Uspio je prevariti Lopesa i šutirao u njegov ugao, ali je lopta otišla tik pored gola.

Tri minute kasnije City je izjednačio, a strijelac je, naravno, bio De Bruyne. Nakon lijepe akcije po lijevoj strani Sterling je odigrao povratnu loptu za Belgijanca koji pogađa sa desetak metara za 1:1!

U 77. minuti Jesus je fulio zicer kada je iz peterca neometan iz voleja šutirao katastrofalno, a to je kažnjeno samo dvije minute kasnije.

Laporte je pogriješio na centru, iz kontre Aouar izbacuje rezervistu Dembelea samog na Edersona koji uz dosta sreće pogađa. VAR je potvrdio pogodak iako je bilo diskutabilno da li je bio ofsajd Ekambija koji je preskočio loptu, a potom i faul u napadu Dembelea nad Laporteom.

U 86. minuti Jesus je ubacio loptu sa desne strane, ona je prošla kroz peterac, a Sterling promašuje čitav gol sa samo četiri metra. Odmah u naradnom napadu taj promašaj je kažnjen.
 
Aouar je šutirao sa 20-ak metara, Ederson je katastroofalno reagovao i odbio loptu do Dembelea koji je posprema u mrežu za konačnih 3:1.

Nakon večerašnje utakmice dobili smo i sve parove polufinala Lige prvaka.

U prvom polufinalu 18. augusta sastat će se Leipzig i PSG, a u drugom dan kasnije Lyon i Bayern. Finale je zakazano za 23. august.