Novac se troši, rezultati loši, a navijači bjesne: Ko je na koljena bacio "bh. Real Madrid"

e

Rivali jedva dočekali da iskoriste priliku da prozovu bordo klub nakon kiksa

Povratak sa zimske pauze nije striktno značilo buđenje iz zimskog sna za fudbalere Sarajeva, koji su na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ demolirani u 19. kolu najelitnijeg prvenstva BiH.
 

Brojna ulaganja

Bordo klub se u prošlosti hvalio pa je sportski direktor kluba „izletio“ sa izjavom da je „Sarajevo, bh. Real Madrid“. Naravno, mislio je na uslove, ali ono na šta nije mislio su rivali.

Isti oni rivali koji vas pobjeđuju na vašem terenu poslije više od decenije, pa vas s tom izjavom provociraju. Sve dok navijači kipte od bijesa.
 

Činjenica je i da su mnogi igrači preplaćeni. Sarajevo je od dolaska Ismira Mirvića na mjesto predsjednika klub koji je potrošio daleko najviše novca na dovođenje igrača. 

 

Adalberto Penjaranda (Penaranda), jedno od najvećih imena u historiji premijerligaškog fudbala, drugo poluvrijeme protiv Širokog Brijega igrao je dok ga je pratila konstantna salva zvižduka sa svih tribina.

Navijači ogorčeni

Naravno, sa svim navedenim navijači su pobjesnjeli. Pa su čak zaplatili i igrači Širokog Brijega, prema kojima su bacana pirotehnička sredstva i topovski udari. Na žalost svih ljubitelja Fudbalskog kluba Sarajevo, nije niko drugi kriv do igrača i trenera.

Nezainteresiranost na terenu, igranje odbrane kao da ste se prvi put susreli ne ovisi ni o kome drugome.

Treba li „sjeći glave“ odmah? Naravno da ne, ali sva ona obećanja izgleda su ludom radovanja.

Kraljevi pripremnih utakmica još jednom su pokazali svoju magiju na terenu, a do kad će ih navijači tolerirati ostaje da vidimo.