Novak Đoković predložen za počasnog građanina Visokog

.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković mogao bi postati počasni građanin grada Visoko, što nam je potvrdio i gradonačelnik Mirza Ganić.

"Semir Osmanagić i Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca', danas, posljednjeg dana prijave prijedloga kandidata, predložili su Novaka Đokovića za počasnog građanina grada Visokog. Prijedlog potom ide na dalju proceduru odnosno na komisiju, a onda to treba potvrditi i općinsko vijeće, a na dan općine Visoko 29. augusta te se nagrade dodjeljuju", rekao je Ganić.

Novak Đoković prošlog mjeseca boravio je u našoj zemlji, a razlog posjete je Arheološki park Ravne 2. To je bila njegova treća posjeta našoj zemlji. Nakon posjete arheološkog parka Đoković je izjavio da se osjeća preporođeno te da tu puni energiju za naredne sportske izazove.

Ganić je u kratkom razgovoru za Klix.ba pojasnio proceduru dolaska do titule počasnog građanina, kao i ko sve može do nje.

 

"Grad Visoko svake godine raspiše javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu određenih nagrada i povelja povodom dana grada. Dan grada Visokog obilježava se 29. augusta, već je raspisan javni poziv za dodjelu tih priznanja, između ostalih, jedno priznanje se zove Povelja grada Visokog za Počasnog građanina grada. Priznanje se odnosni na one ljude koji su afirmirmisali grad Visoko izvan granica naše zemlje", kazao je.

 

Gradonačelnik Ganić ističe da je dolazak Semira Osmanagića u Visoko izuzetno pozitivan za ovu lokalnu zajednicu, a ta dešavanja afirmiraju Visoko kao turističku destinaciju, te ono postaje poznato na svjetskom nivou.