Novak Đoković s pola snage osigurao plasman u polufinale ATP Mastersa u Parizu

23232323
Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP: 7.) plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Parizu sigurnom pobjedom protiv igrača iz Italije Lorenza Musettija (ATP: 23.) rezultatom 2:0 u setovima (6:0, 6:3).

Đoković je odlično otvorio meč i odmah na početku pokazao da je jako raspoložen za igru i da protivniku ne želi ostaviti puno prostora, a već u drugom gemu napravio je break i došao u vodstvo od 2:0.

Nakon što je opet osvojio gem na svoj servis (3:0), napravio je drugi break i već tada riješio pitanje osvajača prvog seta, nakon čega je napravio i treći break i s maksimalnih 6:0 došao do osvajanja prvog seta.

U drugom setu je priča bila nešto drugačija, uspio je Italijan osvojiti prvi gem na ovom meču i poravnati na 1:1, nakon čega je napravio break i došao u vodstvo do 2:1. Ipak, Đoković je odmah uzvratio istom mjerom, poravnao na 2:2 i nakon toga napravio još jedan break, došao u vodstvo od 4:2 i onda mirno priveo meč kraju.

Ukupno, Đokoviću je za pobjedu i plasman u polufinale trebalo nešto više od sat vremena, a duel je na kraju trajao tačno sat vremena i 15 minuta. U polufinalu će srbijanski teniser igrati protiv boljeg iz duela Tsitsipas - Paul.