Novčana kazna za Džumhura zbog napuštanja terena, ATP najavio dodatnu istragu

dzumhur
Bh. teniser Damir Džumhur samovoljno je napustio meč ATP turnira u meksičkom Acapulcu nakon žestoke svađe s glavnim sudijom, a sada je stigla informacija da je novčano kažnjen sa 6.500 dolara.

Kako je saopćio ATP, Džumhur će osim toga ostati i bez nagrade od 5.280 dolara što je predviđena zarada za prolazak prvog kola kvalifikacija, što znači da je ukupno izgubio 11.780 dolara.

Ni to nije sve, jer je iz Međunarodne teniske organizacije (ATP), najavljena i dodatna istraga protiv njega.

"Nakon kazne izdate na licu mjesta, pokrenut će i se daljnja istraga prema odredbi o prekršajima igrača prema ATP pravilima ponašanja", saopćila je ATP organizacija.

Podsjetimo, Džumhur je u polufinalu kvalifikacija igrao protiv nizozemskog tenisera Botica van De Zandschulpa koji je 149. igrač svijeta, a susret je prekinut krajem prvog seta kada je Nizozemac imao prednost od 5:4 u gemovima.

Džumhur je tada ušao u sukob sa sudijom i to poslije jedne diskutabilne odluke u jednom od najvažnijih trenutaka prvog seta, nakon čega je potpuno izgubio kontrolu i fokus s meča i nastavio svađu sa sudijom.

U jednom trenutku se moglo čuti kako je Džumhur prijetio sudiji, a nakon svega pokupio je svoje stvari i napustio meč.

Naš najbolji teniser u saopćenju za medije demantovao je da je diskvalifikovan, istakavši da je samovoljno napustio teren. Tom prilikom se izvinio javnosti zbog svog ponašanja, ali na kraju se ipak suočio s kaznom ATP-a.