Nove medalje s državnog nivoa za AK „Krajišnik“

asd
Drugog dana vikenda u Tuzli održano je Prvenstvo BiH u pojedinačnoj konkurenciji za kadete/dječake i djevojčice uzrasta 2006. godište i mlađi. Atletski klub „Krajišnik“ nastupio je s pet takmičara, te ovaj put u Veliku Kladušu donio nove dvije medalje s državnog nivoa.

Naime, Ermin Beganović se nakon titule državnog prvaka u dvorani na 60 metara i titule viceprvaka BiH u krosu u ekipnoj konkurenciji okitio s dvije nove medalje u disciplinama 300 metara i 600 metara osvojivši dva treća mjesta. Termin ovog takmičenja neposredno nakon mjeseca Ramazana nikako nije išao na ruku jer su finalne pripreme ipak izostale, s čime bi sigurno u ovim disciplinama pretendirao na titule prvaka koje je i osvajao u proteklim godinama.

Pored Ermina, odličan rezultat, iako je nastupao u starijoj uzrasnoj kategoriji istrčao je dvostruki prvak BiH, Harun Hušidić čime je i istakao kandidaturu na novu titulu prvaka na Prvenstvu BiH za pionire koje će biti održano u Zenici 12. juna ove godine. Pored ova dva takmičara svoje nove najbolje rezultate ostvarili su mladi takmičari, Harun Dolić i Muhamed Dizdarević koji su nastupali u disciplini 300 metara kao i Asmir Delanović koji je nastupao u disciplini 600 metara.