Nove medalje za članove AK „Krajišnik“ u Tuzli

ak-krajisnik
Na stadionu Tušanj u Tuzli u nedjelju, 21. maja u organizaciji Atletskog kluba „Sloboda-Tehnograd“ održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za pionire s pravom nastupa i najmlađih atletičara uzrasne kategorije cicibani. Atletski klub „Krajišnik“ i ovaj put se upisao u listu osvajača medalja. Atletičarka Farah Abdić u utrci na 800 metara osvojila je titulu viceprvakinje BiH, a u istoj utrci nastupila je i Ehlimana Hušidić.

 

Od najmlađeg uzrasta cicibana na ovom prvenstvu u disciplinama 60 m i 300 metara nastupili su Ajna Lekić i Eldar ZahirovićMirza Tabaković i Ibrahim Dolić ostvarivši za svoj uzrast osvojili su odlična vremena čime su nagovijestili da se uz predan rad i u narednom periodu od AK „Krajišnik“ mogu očekivati dobri rezultati te nove medalje i titule prvaka BiH.

Narednog mjeseca takmičare AK „Krajišnik“ očekuje prvenstvo BiH za dječake i djevojčice gdje se od najboljeg atletičara ovog kluba u ovoj kategoriji očekuje borba za sam vrh a možda i titulu prvaka BiH. „O kakvim se rezultatima radi ne treba puno niti govoriti niti pisati, pogotovo ako se uzme u obzir da u Klubu ne postoje niti elementarni infrastrukturni uslovi“, poručili su za kraj iz AK „Krajišnik“.