Nove medalje za KK Cazin: Suljić i Rizvić postigle dobar rezultat u Banja Luci

U nedjelju, 02. novembra 2019. godine, održan je 7 GRAWE Energija kup u Banja Luci.

Na ovom mini Europskom prvenstvu održanom u Banja Luci bilo je prijavljeno 1153 takmičara iz 95 klubova i 10 država.

- "Čestitamo KK Energija na čelu sa gospodinom Brankom Derajićem na organizaciji ovako velikog događaja u Banja Luci i državi BiH, koje svakako treba podržati na sve načine", poručuju iz uprave KK Cazin, koji je također uzeo učešće sa tri takmičara. Tako su Cazin predstavljali Sedić Adnan, Rizvić Lejla i Suljić Sandra.

Kotizacija je bila 30 KM, a kako ističu za Cazin.NET, uz prevoz nisu bili u mogućnosti otići u većem broju (20 takmičara), ali ipak su uspjeli donijeti dvije bronzane medalje u naš grad Cazin.

Sandra Suljić osvojila je 3. mjesto, borbe pojedinačno, kao i Lejla Rizvić, također 3. mjesto, borbe pojedinačno. Adnan Sedić ovaj put nije imao sportske sreće i nije osvojio medalju, ali se hrabro borio i želimo mu više sreće na slijedećem takmičenju. 

- "Kotizaciju od 30 KM po takmičaru, kao i prevoz, su, kao i do sada, finansirali roditelji, budući da nemamo finansiranje od nadležnih institucija. Zahvaljujemo se roditeljima na podršci nas trenera, kluba i prvenstveno svoje djece.  Ove medalje su dokaz da se u KK Cazin trenira i radi. Zahvaljujemo se cazin.net portalu koji nas prati i redovno izvještavaju o našim uspjesima", poručili su na kraju iz uprave kluba.

Image