Nove muke za Barcelonu: Xavijev plan propao pred Bayern

barcelona

Talentovani fudbaler Barcelone Ansu Fati ipak neće biti u timu pred predstojeći duel Lige prvaka protiv Bayerna iz Munchena, a razlog je što se ni poslije mjesec dana od povrede nije dovoljno oporavio.

Fati je prije mjesec dana na gostovanju Celti u Vigu doživio nezgodnu povredu zadnje lože, ali je intezitet oporavka u prethodnim nedjeljama ukazivao da bi mogao da se predstojeće vrati na teren.

Ove nedjelje, jutro nakon poraza od Betisa, španski AS je potvrdio informaciju da reprezentativac Španije neće putovati u Munchen.

Dodaje se da Fatija neće biti u timu ni za sedam dana na gostovanju Osasuni, a u najboljem slučaju planirani povratak na teren mogao bi da se dogodi za dvije nedjelje na gostovanju Elcheu.

Posmatrano sa druge strane, ova odluka ima smisla znajući da je Xavi još tokom predstavljanja u Barceloni rekao da neće “forsirati” povratak na teren igrača koji nisu 100% oporavljeni, čineći tako otklon od perioda kada su drugi treneri vodili Barcelonu.

Bayern neće imati rezultatski imperativ, jer je već prošao u narednu fazu, a Barcelona u slučaju poreza u Munchenu i pobjede Benfice nad kijevskim Dinamom rizikuje da proljeće dočeka u Ligi Evrope.

Barceloni ni remi ne bi ništa pomogao, zbog lošijeg međusobnog skora od Benfice, kojoj pobjeda nad Dinamom uz remi ili poraz španskog kluba garantuje proljeće u LP.