Novi nogometni par iz snova: Najljepša sportiskinja Hrvatske u vezi s Portugalcem

č

Članica hrvatske nogometne Ana Maria Marković (24) je jedna od najljepših sportašica svijeta, a sada je potvrdila da je u vezi sa portugalskim nogometašom Tomasom Ribeirom (24).

Marković svoju karijeru gradi u nogometnom klubu Grasshoppers gdje je od 2020. godine, Ana i Portugalac Ribeiro su dugo zaljubljeni, ali su vezu tek sada ozvaničili. Zašto?

"Prvo i najvažnije, htio sam vidjeti da li veza na daljinu funkcioniše. Ne zanimaju me tračevi", kazala je.

Ribeiro j došao u Zurich 2022. godine, ali se prošlog ljeta vratio u domovinu. Prešao je u Vitoriju Guimaraes u julu, a o početku njihove ljubavi, hrvatska nogometašica kaže:

Pogledajte instagram obajvu ovdje.

"Upoznali smo se tokom njegovog aktivnog boravka u Zurichu. Shvatila sam kada sam se povrijedila da mi je potreban uz sebe. On mi daje podršku i bio je osoba koja je bila uz mene najviše", rekla je Ana, a prenosi Bild.
U martu je hrvatska nogometašica teško povrijedila koljeno. Dijagnoza: kidanje križnog ligamenta i meniskusa, istegnuće vanjskih i unutrašnjih ligamenata. Dva druga mišića u stražnjem dijelu koljena su također napregnuta.

Nakon rehabilitacije, sada se bori za povratak u pravu formu.
"Od januara, kada ponovo budem mogla da igram, bićemo, naravno, manje fleksibilni, ali ćemo imati više vremena", dodala je.

Hrvatska nogometašica je rođena u Splitu, ali se preselila u Švicarsku kada je imala 12 godina i nogometom se počela ozbiljno baviti s 14 godina.