Novi šamar Barcelone za Chelsea: Katalonci "ukrali" Plavcima veliko pojačanje!

barcelona-chelsea

Španski mediji objavili su jutros da je Barcelona uspjela da dogovori još jedno veliko pojačanje.

Katalonski klub ovog ljeta napravio je odličan posao jer je uspio dovesti već četiri sjajna pojačanja i jasno je da će Barcelona u narednoj sezoni ciljati na sva takmičenja.

Barcelona je ozvaničila transfere Roberta Lewandowskog, Raphinhe, Francka Kessieja i Andreasa Christensena, ali čini se da se Joan Laporta i njegovi saradnici neće zaustaviti na tome.

Glavni cilj sada je Barceloni da pojača odbranu koja je već nekoliko sezona najslabija karika ekipe. Čini se da su Katalonci konačno pronašli pravo rješenje jer su navodno dogovorili još jedan veliki transfer.

Španski novinar Gerard Romero objavio je jutros da je Barcelona dogovorila transfer Julesa Koundea koji će u katalonski klub doći iz Seville.

Iako se prije nekoliko dana pisalo da je Kounde na korak od Chelseaja jer je Sevilla prihvatila ponudu londonskog kluba, no ovaj defanzivac je strpljivo čekao ponudu Barcelone i cilj mu je bio da ide na Camp Nou, a ne na Stamford Bridge.

"Joules Kounde 99% prelazi u Barcelonu! Sevilla i Barca imaju potpuni dogovor postignut u proteklim satima. Jules će sigurno potpisati za Barcu, osim ako se ne desi nešto potpuno neočekivano", napisao je Romero.