Novi šok za Damira Džumhura: Nevjerovatno šta je sada uradio najbolji bh. teniser

Naš najbolji teniser Damir Džumhur, inače šesti nositelj na Challengeru u Vancouveru, poražen je u prvom kolu od Francuza Maximea Janviera sa 2:1 po setovima

Nakon što je stigao do četvrtfinala turnira u Aptosu, od Džumhura se očekivalo da nastavi sa dobrim partijama i u Vancouveru, no bolji od njega za nešto manje od dva seta je bio francuski teniser koji je napravio veliko iznenađenje.

Krenimo redom. U četvrtom gemu prvog seta Janvier je oduzeo servis Džumhuru koji je u sljedećem gemu propustio dvije, a u svom narednom servis gemu spasio tri brejk lopte.

Džumhur je imao priliku da smanji rezultat, no Janvier je u osmom gemu oduzeo još jednom servis našem igraču i poveo rezultatom 1:0 u setovima, piše Sport1.

U drugom setu Janvier je imao brejk šansu u četvrtom gemu koju nije iskoristio da bi Džumhur u 11. gemu oduzeo servis svom protivniku, a kasnije sigurnim servisom došao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu Džumhur je došao ponovo prvi do brejka u petom gemu i to nakon što je u prethodnom spasio brejk loptu, a veoma brzo poveo i sa 4:2. Ipak, onda je uslijedio neobjašnjiv pad našeg tenisera koji je Janvieru dopustio da dođe do četiri vezana gema uz dva brejka, a samim tim i do pobjede u ovom meču.

Janvier će u drugom kolu odmjeriti snage sa 12. nositeljem Hyeonom Chungom koji je pobijedio Vaceka Pospisila sa 2:1 po setovima.

Maxime Janvier (Francuska) - Damir Džumhur (Bosna i Hercegovina) 2:1 (6:2, 5:7, 6:4)