Nurkić monstruoznom partijom srušio Chicago Bullse nakon drame u produžetku

N

Foto: Phoenix Suns


Košarkaši Phoenix Sunsa pobijedili su u United Centeru u Chicagu ekipu Bullsa rezultatom 116:115, a najbolji u redovima pobjedničkog tima bio je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Naime, Nurkić je na terenu proveo 38 minuta u kojima je došao do double-double učinka od 20 poena i odličnih 17 skokova. Tome je dodao i sjajnih osam asistencija te je uz dvije ukradene lopte definitivno bio najzaslužniji za trijumf Sunsa.

Vrijedi istaći da je Nurkić sedam sekundi prije kraja produžetka postigao i ključne poene nakon asistencije Kevina Duranta nakon kojih povratka za Bullse više nije bilo.

Inače, Sunsi su bolje ušli u meč te su imali vodstvo nakon prve četvrtine, ali su Bullsi do poluvremena uspjeli izjednačiti rezultat (57:57).

Slično je bilo i u nastavku meča, ponovo su Sunsi bolje otvorili, ali su se Bullsi nakon drame u završnici uspjeli vratiti i izboriti produžetak. Ništa manje drame nije bilo ni u produžecima, a na kraju su Sunsi na krilima Nurkića došli do trijumfa.

 

 



 

Osim Nurkića, kod Sunsa su se istakli Allen s 26 i Durant s 25 poena. Kod Bullsa je najbolji bio Vučević s 26 poena, dok su DeRozan i LaVine postigli po 22 poena.

Sunsi se trenutno nalaze na sedmom mjestu Zapadne konferencije NBA lige sa po četiri pobjede i poraza, dok su Bullsi tek 12. na Istoku s omjerom 3-6.