Nurkić odigrao veoma dobar meč protiv bivšeg kluba, zabilježio novi double-double učinak

š

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je odličan meč u trijumfu Phoenixa protiv svog nekadašnjeg kluba Portlanda rezultatom 120:107.


Centar Sunsa je meč okončao sa 18 poena i 12 skokova te je bio jedan od najboljih pojedinaca na susretu. Efikasniji od njega su bili Kevin Durant sa 31 poenom, devet asistencija i četiri skoka te Devin Booker sa 28 poena, šest asistencija i tri skoka.

Little je susret završio sa 13 poena i pet skokova dok je još dvocifren bio Gordon sa deset poena, četiri asistencije i dva skoka.

"Nisam ovdje glavni igrač ekipe i ne mogu dobiti loptu te raditi šta želim. Osjećam da ljudi ovdje trebaju da razumiju da ću se žrtvovati za ekipu i da ću učiniti sve da slavimo u utakmicama", rekao je Nurkić nakon utakmice.

Kod Blazersa je najbolji bio Grant sa 26 poena, šest asistencija i četiri skoka dok je Brogdon dodao 19 uz pet asistencija. Ayton je susret završio sa 18 poena, osam skokova i četiri asistencije, a još su dvocifreni bili Reath i Sharpe sa po deset poena.

Rezultati:

Orlando - Toronto 126:107

Atlanta - Indiana 152:157

Philadelphia - Cleveland 119:122

Phoenix - Portland 120:107

LA Lakers - Utah 131:99

Tabela:

Istočna konferencija:

Zapadna konferencija: