Nurkić prepun optimizma nakon Izraela: Spremni smo već sutra se osvetiti Poljacima za nedavni poraz

.
Najveća zvijezda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić prokomentarisao je pobjedu nad Izraelom i najavio je duel protiv Poljske u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

 

Velikom borbom i sjajnom igrom u završnici košarkaška reprezentacija BiH slavila je protiv Izraela (86:77) i tako se plasirala u finale pretkvalifikacionog turnira u poljskim Gliwicama.

Pred bh. košarkašima je finale protiv domaćina Poljske, iste one reprezentacije koja nas je savladala u grupnoj fazi ovog takmičenja. To je idealna šansa za revanš, tvrdi Jusuf Nurkić.

"Mislim da smo napravili svoje. Znamo kako smo došli, bez pripremnih utakmica i evo nas u finalu. Zadali smo si da osvojimo turnir. Imali smo Izrael. Vidjeli ste i sami kako je sve prošlo. Dali smo sve od sebe i to je to, zaslužena pobjeda. Pred nama su Poljaci. Jedva čekamo revanš, spremni smo da igramo večeras protiv njih, da je to moguće. Imamo još jedan dan odmora i jedva čekamo da počne", rekao je Nurkić.

Košarkaš Portlanda bio je jedan od najboljih pojedinaca večerašnje utakmice. Postigao je 20 poena i dodao 14 skokova, a nadamo se da će i protiv Poljske biti na istom, ili još boljem nivou.

Finale se igra u nedjelju s početkom u 14:15, a samo pobjednik cijelog turnira ide u kvalifikacije za Olimpijske igre.