Nurkić za ugledni "L'Equipe": I da osvojimo zlato na Eurobasketu vizija naših političara se neće promijeniti

.
Naše pripreme su bile pakao. Zamislite da reprezentacija Francuske nema hotel za spavanje ili hranu za igrače, istakao je Jusuf

 

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić dao je izjavu za ugledni francuski "L'Equipe" u kojem je, bez dlake na jeziku, rekao sve kako spada.

Govorio je i o teškim uslovima, o finansijskim problemima Košarkaškog saveza BiH, ali i o velikom srcu i duši koju ova naša reprezentacija ima.

Problem sa vlastima

- Umoran sam od te priče, umoran da ponavljam kako naša nacija ima problema sa vlastima i da normalni ljudi ne žele da ne žele da pate. Mi predstavljamo stvarnu zemlju, ubijeđen sam da smo jedno i da to pokazujemo na parketu. Naše pripreme su bile pakao. Zamislite da reprezentacija Francuske nema hotel za spavanje ili hranu za igrače. Ne mogu da pronađem riješi da se izrazim - rekao je Nurkić.

Kazao je kako je to možda normalno u nekoj nestabilnoj sredini, ali njemu koji godinama igra u NBA, to nije.

- Mi ne treba da brinemo o tome. Mi samo treba da brinemo hoćemo li igrati dobro ili loše. Nadam se da će se to jednog dana promijeniti. Igramo za narod, ne igramo za političare i slično. Stvarno ne igram za njih. Da ste samo vidjeli šta je našoj zemlji značila pobjeda nad Slovenijom. Pokušavamo da naš ego i ponos ostavimo po strani da bi postali najbolji mogući tim - istakao je Nurkić.

 

Foto: Twitter