Nurkićev pakleni saigrač sa još paklenijim srednjim imenom

v

Prateći Jusufove partije, mnogi ostaju očarani igračima s kojim nastupa u ekipi iz Arizone

Finiks Sansi su jedna od najinteresantnijih franšiza u NBA ligi za navijače iz Bosne i Hercegovine.  

Ljubitelji najjače košarkaške lige na svijetu često ostaju do ranih jutarnjih sati zalijepljeni uz male ekrane kako bi gledali svoje najdraže igrače, a predstavnik BiH među elitom svjetske košarke je Jusuf Nurkić.

Prateći Jusufove partije, mnogi ostaju očarani igračima s kojim nastupa. Kevin Durant, Bredli Bil (Bradley Beal), a više čak od svih Devin Buker (Booker). 

Sjajni bek šuter igra svoju 9. sezonu u Arizoni, a kako je on rastao, tako se i dizao Finiks dizao iz pepela. 

Ove sezone u prosjeku bilježi 27.5 poena, četiri skoka i sedam asistencija u prosjeku, a njegova igra u napadu prosto je magična. Ne postoji pozicija na protivničkoj polovini odakle nije u stanju pogoditi, a igra u napadu je mnoge natjerala da ga porede sa Kobijem Brajantom (Kobe Bryant), zbog karakterističnog šuta u padu sa poludistance.

Vjerovatno su mnogi čitaoci upoznati s njegovim kvalitetima, ali jedna manje poznata stvar je njegovo srednje ime, koje nerijetko izaziva oduševljenje kod domaćih komentatora. 

Srednje ime Devina Bukera glasi Armani. Da, dobro ste pročitali. Armani kao luksuzni brend. 

Njegov otac, Melvin Buker (Melvin Booker), bio je dugogodišnji član milanske Olimpije, tadašnjeg Sony-ja iz Milana. Taj tim usko je povezan sa Đorđom Armanijem (Giorgio), jednim od najpoznatijih svjetskih dizajnera koji je osnovao kompaniju 1975. godine. Armani je također vlasnik ovog euroligaškog tima.  

Međutim, na žalost mnogih, otac mu nije dao to ime. To je rad njegove majke, koja je izabrala mnogo ranije to ime. Čak je i sam Devin objasnio o čemu je riječ. 

Ne, nije zbog Đorđa. Moj otac igrao je za italijanski tim - Armani - pa tako ima korelacije. Ali ne, moja mama me nazvala mnogo prije toga - rekao je Buker u jednom intervjuu za ESPN, dodavši da ga je uspio upoznati, a da je njegov otac svjetski poznatom dizajneru za njegovo ime.

Iako nije dobio ime striktno po Đorđu, ne umanjuje se činjenica da je ovdje riječ o paklenom igraču sa još paklenijim srednjim imenom, koji žari i pali NBA ligom. 

 

Foto: X