Od Paula Fonsece ni riječi o povredi Edina Džeke, hoće li se pojaviti u Finskoj?

Fonseca
Samo tri dana pred prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko povrijedio se u susretu između Rome i Napolija.

 

Dijamant je travnjak Olimpica u porazu svog tima (0:2) napustio u 67. minuti, a zamijenio ga je Borja Mayoral.

 

Da izmjena nije bila isključivo taktičke prirode moglo se zaključiti po bolnoj grimasi na Edinovom licu, a da se radi o povredi potvrđeno je kasnije kada se kapiten Zmajeva našao u kadru sa zamotanom nogom i privijenim ledom na bolno mjesto (desna natkoljenica).

 

Džeko je nedavno pauzirao dvije sedmice zbog problema s aduktorom, a prilikom izlaska iz igre držao se za zadnju ložu desne noge.

 

Zanimljivo da trener Rome Paulo Fonseca na press koneferenciji nakon utakmice nije rekao ni riječi o povredi svog napadača, niti o ozbiljnosti njegove povrede. No, defitivno je bio razočaran rezultatom i igrom svojih izabranika.

 

- Svi smo odgovorni. Ako se bojimo od toga da izgubimo, i ako se bojimo igrati, onda sve postaje teže. Ipak, u drugom poluvremenu smo pokazali da smo sposobni igrati - kazao je portugalski stručnjak.

 

Ni iz Fudbalskog saveza BiH, odnosno tabora naše seniorske selekcije, za sada nema nikakvih detaljnih informacija o povredi kapitena našeg nacionalnog tima, pa je pitanje da li će se Dijamant danas pojaviti u Finskoj gdje Zmajevi 24. marta igraju prvu utakmicu kvalifikacija za SP.