Odavno na San Siru nije viđena tužnija scena: Sam, utučen i suzama šetao terenom, želio je jedno...

.
Milan je sinoć zatvorio zavjesu na Seriju A. U nastavku sezone Rossoneri su se preporodili i zasluženo izborili plasman u Europa ligu.

 

U posljednjem kolu Milan je s visokih 3:0 pobijedio Cagliari, a ovaj susret je ujedno bio i posljednji u dresu Rossonera za Giacoma Bonaventuru. 

Način na koji se Bonaventura oprostio od Rossonera zaista budi emocije. Iskusni veznjak je sam, utučen i u suzama prošetao terenom San Sira.

 

U jednom trenutku je čučnuo i samo još jednom je želio da osjeti teren kultnog stadiona na kojem je igrao proteklih šest godina. 

 

Ostali igrači su odavno bili u svaličionicama, ali ne i dosadašnja "petica" italijanskog velikana. Najteže mu je možda i palo to što nije mogao pozdraviti navijače s kojim je imao odličan odnos.

 

Bonavnetura je dres milanskih Đavola nosoio na 184 utakmice uz 35 golova. Taj učinak bi bio i bolji da nije imao dvije teške povrede koljena zbog kojih je pauzirao 20-ak mjeseci.

 

Povremeni italijanski reprezentativac Milan napušta kao slobodan igrač, a njegov menadžer Mino Raiola već odavno radi na njegovom transferu u neki od klubova iz Serije A.