Odbijenica u Premijer ligi ga odvela u dugove: Danas ima kompaniju od 40 miliona dolara

.
Din Forbs je napustio karijeru profesionalnog fudbala, a uprkos tome je uspio zaraditi ogromno bogatstvo

 

Din Forbs (Dean Forbes), bivši fudbaler, je napustio karijeru u profesionalnom bavljenju fudbalom i uspio je zaraditi pravo bogatstvo, a zbog svog puta je postao tema u otočkim medijima.

On je sa 17 godina bio na probi u Kristal Palasu, kao veoma talentovan fudbaler, ali je odbijen na probi. Tada su mu krenuli problemi u životu. Porodica mu je izgubila dom, a majka mu je ostala bez posla i on je bio jedini koji je mogao da se brine o porodici.

U međuvremenu, nagomilao mu se ogroman broj dugova jer je želio ostati unutar životnog stila velike potrošnje, u kojem su uživali njegovi prijatelji, profesionalni fudbaleri, s kojim je ostao u odličnim odnosima. 

Zbog toga je napustio niželigaški fudbal i prihvatio posao u kompaniji Motorolla. Tog dana se njegova sreća krenula mijenjati, a 20 godina kasnije, Forbs je toliko napredovao, da važi za jednog od engleskih biznismena s najvećim potencijalom.

 

 

- Opisat ću svoj start poslovne karijere kao avanturu dvaput odbijenog nogometaša beskućnika koji je prodavao stvari preko telefona kako bi se riješio dugova koje je nagomilao kako bi održao korak s prijateljima koji su postali fudbaleri. Zaista sam zahvalan jer sam imao te dugove jer je to značilo da sam propao u fudbalu i morao se posvetiti profesionalnom okruženju - kazao je Forbs za Business Chief.

Morao je krenuti sam u poslovni svijet kako bi majci zaradio dom. Uspio je to za četiri godine.

- Bio sam punoljetan, otišao sam od kuće kako bih krenuo sam u svijet i zaradio novac. Četiri godine kasnije, kupio sam majci dom - dodao je biznismen.

Sada ističe da su mu odbijenice u svijetu nogometa pomogle, ali i to što nije bio potpuno posvećen nogometnoj karijeri.

Foto: Screenshot/Twitter