Odbio dres Zmajeva, pa poručio: Najbolji trenutak u karijeri mi je nastup protiv BiH

Posebno ga dojmila dvojica fudbalera protiv kojih je igrao

Bosanskohercegovački fudbaler Dennis Salanović, sa dosta uspjeha nastupa za reprezentaciju Lihtenštajna, a u razgovoru za worldfootballindex.com dotakao se brojnih tema, a mi smo izdvojili jedan dio njegovog velikog intervjua.

Salanović je trenutno član Thuna sa kojim igra u najvišem rangu švicarskog fudbala, a u koji je stigao 2018. godine i sa kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Jedan dio svoje karijere je proveo u omladinskim kategorijama madridskog Atletica gdje je sarađivao sa Antoine Griezmannom, Fernandom Torresom i drugim tadašnjim zvijezdama španskog kluba.

Ranije je umjesto za selekciju Bosne i Hercegovine odlučio da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Lihtenštajna, a najbolji trenutak u karijeri mu je bio nastup protiv Zmajeva.

- Najbolji trenutak u karijeri mi je bila utakmica protiv moje Bosne i Hercegovine, to je bila veoma interesantna utakmica, rekao je Salanović i dodao:

- Svaka utakmica na internacionalnom nivou je specijalna jer predstavljate svoju državu u različitim zemljama u svijetu. Svaki susret je težak za Lihtenštajn jer imamo puno igrača-amatera u reprezentaciji. U Lihtenštajnu imam drugačiju ulogu jer trebam pomoći mladim igračima i amaterima da se poprave. Razgovaram sa njima i odgovaram na njihova pitanja.

Podsjetimo, Salanović je u dresu reprezentacije Lihtenštajna nastupao na Bilinom polju protiv Bosne i Hercegovine, a Zmajevi su taj susret riješili u svoju korist rezultatom 4:0. 

Također je istakao da je fantastičan osjećaj igrati protiv selekcija poput Španije i Italije jer čitav svijet gleda takve utakmice kao i to da mu je najteže bilo igrati protiv Jordija Albe i Sergija Ramosa.

Osim Thuna i madridskog Atletica, Salanović je igrao za klub iz Lihtenštajna Schaan, zatim hrvatsku Istru, te švicarske klubove Balzers i Rapperswil-Jona.

Ove sezone je odigrao 13 utakmica za Thun u svim takmičenjima, ali se nije upisao u listu strijelaca već je zabilježio jednu asistenciju dok je za Lihtenštajn odigrao 39 utakmica i postigao četiri gola.