Odbojkašice BiH bolje od Latvije

asd
Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u zeničkoj Areni Husejin Smajlović odigrala četvrti susret u okviru CEV Srebrene lige protiv selekcije Latvije. Naše odbojkašice bile su uvjerljive i slavile rezultatom 3:0 u setovima.

Prvi set je otvoren na sjajan način, naše igračice prepune samopouzdanja predvođene kapitenkom Edinom Begić riješile su ga u svoju korist uvjerljivim rezultatom 25:12.

Drugi set je također bio besprijekoran. Naše djevojke u sjajnom raspoloženju pokazale su sav svoj potencijal i osvojile ga rezultatom 25:8.

Selektor Stevan Ljubičić je u trećem setu odlučio šansu dati svim igračicama, posebno onima koje nisu nastupale u prethodnim mečevima, a one su mu to vratile na sjajan način osvojivši set rezultatom 25:15 i potvrdivši novi trijumf.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon ove pobjede zauzima prvo mjesto u Grupi B CEV Srebrene lige sa 10 osvojenih bodova, Portugal na drugom mjestu ima 8, Estonija je treća sa 6, dok je Latvija posljednjeplasirana bez bodova.

Dvije prvoplasirane selekcije izborit ce final four u Mariboru.

Naša selekcija sutra igra protiv Estonije sa početkom od 20 sati.