Odbojkašice BiH danas igraju ključni meč za najbolji rezultat ikad na Evropskom prvenstvu

odbojkašice
Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv Rumunije ima prvu šansu da izbori plasman u osminu finala Evropskog prvenstva za žene, a pobjedom bi naše igračice definitivno osigurale prolazak dalje.

 

Nakon etape u Monzi, tri uzastopne utakmice, ukupno 14 setova, dvije teške pobjede i jedan poraz, reprezentaciju danas očekuje veoma važna utakmica protiv Rumunije

Riječ je o reprezentaciji koja je u posljednjem meču poražena od Švicarske, dok je prije toga bila bolja od Hrvatske (3:1) te izgubila od Italije (3:0).

Naše igračcie su jučer stigle u Torino, gdje će u narednim danima odigrati i dvije preostale utakmice grupne faze Europskog prvenstva.

Posljednji meč naše igračice će igrati protiv jednog od favorita Evropskog prvenstva i domaćinom grupe - reprezentacijom Italije. Iz svake grupe dalje u osminu finala će proći najbolje četiri ekipe.

Ovo je, vrijedi to napomenuti, drugi uzastopni nastup naše selekcije na Evropskim prvenstvima, a odbojkašice BiH se nadaju da će nadmašiti rezultat koje su ostvarile 2021. godine kada su zauzele ukupno 19. mjesto s omjerom 1-4.

S dvije pobjede, taj uspjeh je već nadmašen, a sada su nam ambicije s razlogom još veće.

Gledatelji u Bosni i Hercegovini će današnju utakmicu moći pratiti uživo na kanalima Arene Sport.