Odgađa se baraž za EURO, no kada će biti odigran?

EURO 2020
Novi problemi za UEFA-u

 

Prema saznanjima koja dolaze iz krugova bliskih UEFA-i, mediji širom kontinenta sve su glasniji u najavama toga da će baraž za Evropsko prvenstvo, koji je trebao biti odigran u junu, biti odgođen.

Zbog pandemije koronavirusa, utakmice baraža koje su trebale biti odigrane sutra pomjerene su za skoro tri mjeseca, bez preciziranja datuma, no s obzirom na to da je pomjereno Evropsko prvenstvo za narednu godinu, a da sezona ni u jednom takmičenju u Evropi neće uskoro biti nastavljena, postavljalo se pitanje koliko je realno da baraž bude odigran u junu.

Sada je i UEFA shvatila koliko je to nerealno, pa su ostale samo dvije opcije. Prva, ona realnija, jeste da UEFA pomjeri početak Lige nacija za mjesec dana, kako bi septembarski termini bili popunjeni utakmicama baraža za selekcije koje su isti izborile, a da se Liga nacija odigra u nešto bržem roku.

Druga opcija, ona manje realna, jeste ta da se baraž odigra tek u martu naredne godine, no UEFA će ovakav ishod pokušati izbjeći, jer tada su u planu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se neće tek tako smjeti dirati.