Odgođena utakmica Lige prvaka: Igrači ne mogu napustiti državu, kriju se u podrumima

uefa
Rat u Ukrajini i invazija Rusije na ovu evropsku državu izazvala je totalnu pometnju i prekid u sportskom svijetu.

Odgođena je utakmica rukometne Lige prvaka između Motor Zaporozhya i PSG-a koja se trebala igrati 1. marta.

Kako bi izbjegli gužvu u kalendaru, čelnici EHF-a su ponudili ukrajinskoj ekipi da domaćini budu u Slovačkoj u Presovu 6. marta, ali problem su ukrajinske granice.

Većina igrača Motora je u Ukrajini i ne mogu izaći iz države, a neki su sa svojim porodicama našli skloništa u podzemnim garažama i podrumima.

Rukovodstvo PSG-a također želi da pomogne ekipi Motora i predlažu odigravanje meča u Parizu gdje bi oni snosili sve troškove domaćinstva, ako se situacija smiri u narednim danima.

Ovo je još jedna situacija u svijetu sporta koja je izazvana posljednjim dešavanjima u Ukrajini, a većinu rostera Motora čine ukrajinski rukometaši.

U timu su i dva bjeloruska igrača Bokhani Pukhoski koji su se navodno ranije vratili u svoju državu, kao i Španac Molina.

Nakon 12 odigranih kola u grupi B Lige prvaka PSG je trećeplasirani sa 14 bodova, dva manje od Barcelone i četiri manje od lidera Vive Kielcea i očekuje ih borba za direktan plasman u četvrtinu finala u posljednja dva kola.

Sa druge strane Motor je šestoplasirani sa osam bodova, koliko imaju Dinamo Buchurest i Porto, dok Flensburg ima devet bodova i ukrajinski tim je u borbi za plasman u osminu finala, tako da pomenuta utakmica ima veoma važan rezultatski značaj.