Odigrao je 300 utakmica u Italiji, a sada je sve iznenadio dolaskom u drugu srbijansku ligu

sport
Bivši dugogodišnji reprezentativac Srbije Ivan Radovanović (34) na pragu je prelaska u drugi rang srbijanskog nogometa i ekipu Jedinstva iz Uba.

 

Radovanović već 15 godina igra u Italiji gdje je upisao više od 300 nastupa. Najveći trag ostavio je u Chievu, a prošle sezone nastupao je u Seriji A za ekipu Salernitane. Kako mu je istekao ugovor s ekipom iz Salerna, postao je slobodan igrač i dogovorio je potpuno iznenađujući transfer.

Ovaj defanzivac, koji igra i na poziciji zadnjeg veznog i na poziciji stopera, Italiju će zamijeniti srbijanskim drugoligašem Jedinstvom iz Uba, prenosi Sportklub.

Naime, Radovanovića je na ovaj transfer nagovorio proslavljeni srbijanski as Nemanja Matić, koji je i vlasnik Jedinstva. Potvrda transfera očekuje se posljednjih dana.

Dijete Partizana nakon 15 godina želi se vratiti u Srbiju i igrati u svojoj domovini. Radovanović je trenutno na odmoru u svojoj zemlji i tu dogovara transfer koji je iznenadio medije u ovoj zemlji jer se očekivalo da još uvijek ima šta da ponudi u nekom od elitnih rangova.

Osim pomenutih Chieva i Salernitane, tokom karijere u Italiji igrao je za Atalantu, Genou, Novaru, Bolognu i Pisu. U Srbiji je igrao za Partizan i Smederevo, a četiri godine nosio je dres reprezentacije ove zemlje nastupivši u 10 utakmica.

Foto: Twitter