Odlična fudbalska predstava u Madridu: Real Madrid u finalu Lige prvaka

Real Madrid je u prvoj utakmici na Allianz Areni slavio sa 2:1, golovima Marcela i Asensia, dok je za minhenski Bayern pogodio Joshua Kimmich.

Bayern je od početka susreta krenuo veoma agresivno, te je prvu priliku na susretu iskoristio. Nakon velike gužve pred golom Real Madrida, Joshua Kimmich je zakucao loptu za mrežu domaće ekipe.

Samo osam minuta nakon toga fantastičan centaršut Marcela za Karima Benzemu koji pogađa za izjednačenje Real Madrida.

Još u prvom poluvremenu vrijedi istaći priliku Bayerna. Robert Lewandowski je izašao jedan na jedan sa Navasom koji mu je fantastično odbranio udarac, ali se lopta odbila do Jamesa Rodrigueza koji iz blizine šutira preko gola.

Na startu drugog poluvremena velika greška odbrane minhenskog Bayerna koju koristi Karim Benzema i postiže drugi pogodak za Real Madrid.

Nakon pogotka Reala, Cristiano Ronaldo je mogao riješiti pitanje finaliste Lige prvaka, ali je nakon odličnog centaršuta Marcela loše šutirao.

U sljedećem napadu Bayerna nakon velikog promašaja Ronalda uslijedila je kazna. Nakon velike gužve u šesnaestercu najbolje se snašao James Rodriguez koji je pogodio za 2:2 na ovom susretu.

Do kraja susreta Bayern je pokušavao da postigne pogodak, ali je na vrhuncu zadatka bio golman domaće ekipe, Keylor Navas.

Real Madrid - Bayern Munchen 2:2 ( Benzema 11', 46' - Kimmich 3', Rodriguez 63')