Odlični rezultati mladih Kladuščana na Brainobrainfestu: Nagrađeni Selma Ćehić, Adel Murtić i Ajdin Dizdarević

č

U nedjelju, 22. oktobra u prepunoj sali na Ilidži održano je Treće državno takmičenje mentalne aritmetike Brainobrainfest 2023. Ovo prestižno takmičenje okupilo je talentovane učesnike/ce iz različitih centara širom Bosne i Hercegovine, uključujući Cazin, Sarajevo, Tuzlu, Bijeljinu, Ljubuški.

Takmičenje je bilo puno izazova i uzbuđenja, dok su takmičari/ke pokazivali svoje vještine u brzom računanju i kreativnom razmišljanju. Učesnici/e su se takmičili u različitim kategorijama uzrasta od 4 do 14 godina.

Među takmičarima, našlo se i četvero djece iz Velike Kladuše koji su polaznici Brainobrain centra Cazin. Selma Ćehić osvojila je šampionsko mjesto, Adel Murtić je osvojio zlatnu medalju, Ilhan Velić srebrenu, dok je Ajdin Dizdarević nagrađen certifikatom o učešću.

Inače, ovaj cazinski centar osvojio je ukupno:

9 šampionskih mjesta: (Darijan Zagorac, Merjem Puškar, Orhan Murtić, Džana Hadžić, Madžid Bajrić, Advan Rekić, Selma Ćehić, Amina Durić, Lamija Durić)

Četiri zlatne medalje (Tarik Tatarević, Lejna Okanović, Ena Hadžić, Adel Murtić)

Pet srebrenih medalja (Emir Toromanović, Ilhan Velić, Danin Terzić, Eman Samardžić)

I još 6 učesnika/ca koji su dobili Certifikate za učešće na takmičenju ( Melek Prošić, Nedim Huremagić, Sumeja Beširević, Eman Jušić, Ajdin Dizdarević, Lejla Keranović).

Treće državno takmičenje Brainobrainfest 2023 nije samo takmičenje; ono je i prava avantura za mlade umove, dok su istraživali čarobni svijet matematike.

Čestitamo na izvanrednim rezultatima!