Odluka Nagelsmanna: Bayern u narednoj utakmici bez Lewandowskog, ali i Neura, Goretzke...

asd
Robert Lewandowski neće igrati u utakmici 1/32 finala njemačkog kupa protiv petoligaša Bremera SV.

Trener Bayerna Julian Nagelsmann odlučio je da poštedi poljskog napadača, a u Bremen osim njega neće putovati ni Manuel Neuer te Leon Goretzka.

Oni će dobiti malo dodatnog odmora kako bi se što bolje pripremili za bundesligaški meč s berlinskom Herthom.

Danas nema lakih rivala, no uz dužno poštovanje petoligašu iz Bremena, Bayernu zaista ne trebaju prvotimci da bi prešao ovu prepreku u Kupu i toga je svjestan i sam trener Nagelsmann.

"Robert Lewandowski ostat će u Minhenu, gdje će dobiti odgovarajuću mjeru za pripremu. Isto vrijedi i za Leona Goretzku. S ovako intenzivnim kalendarom, uključujući utakmice reprezentacija, želimo pravilno kontrolisati opterećenje", objasnio je Nagelsmann, potvrdivši da Neuer ima određenih problema sa zglobom.

Utakmicu s petoligašem propustit će i Lucas Hernandez te Kinglsey Coman. Obojica su trenirali s ekipom u utorak nakon što su se oporavili od povreda, ali neće biti u kombinaciji za meč u srijedu.

Što se Benjamina Pavarda tiče, on će još neko vrijeme pauzirati zbog povrede, te će se postepeno raditi na njegovom povratku na terene.

Bayern svoj meč u Kupu igra u srijedu od 20:15 sati, a za vikend protiv Herthe. Prethodno su Bavarci odigrali dva meča u Bundesligi i osvojili četiri boda. Remizirali su u gostima s Borussijom Moenchengladbach (1:1), a onda dobili Koeln s 3:2 u nedjelju.