Oglasio se Hajradinović nakon katastrofe u Turskoj: "Moja draga braćo Turci..."

HAris hajrovic
Jugoistočna Turska i sjeverni dio Sirije pogođeni su rano jutros razornim zemljotresom. Jačina po Richteru bila je 7,8 što je jedan od najrazornijih zemljotresa u historiji, te su gubici ogromni.

 

Prema izvještajima koji su trenutno dostupni, nažalost je broj smrtno stradalih premašio brojku od 500, dok je više hiljada povrijeđenih.

Nakon ovog zemljotresa uslijedilo je još 50 blažih širom Turske. Osim ljudskih gubitaka, zabilježena je i velika materijalna šteta, te će 6. februar 2023. godine ostati upisan kao jedan od najcrnjih u historiji Turske.

Mnogi bh. fudbaleri igraju u Turskoj, trenutno se tamo nalazi i nekoliko bh. klubova na pripremama, no, kako smo saznali, kod njih nije bilo većih problema osim što se u pojedinim mjestima osjetilo blaže podrhtavanje.

Jedan od fudbalera koji tamo nastupa je i Haris Hajradinović. Reprezentativac Bosne i Hercegovine i kapiten Kasimpaše oglasio se na Instagramu povodom tragedije koja se dogodila i pokazao da saosjeća s narodom Turske.

"Moja draga braćo Turci 

Želim Allahov rahmet onima koji su izgubili živote u zemljotresu koji se dogodio u Kahramanmarašu i koji se osjetio u mnogim gradovima u okolini, a povrijeđenima želim brz oporavak.

Svjestan sam da prolazite kroz težak period, ali nemojmo zaboraviti; Ovi loši dani će biti ostavljeni iza nas. 

Mnogo vas volim i dijelim vašu bol. Moje srce i molitve su sa svim našim preživjelima u zemljotresu", objavio je Hajradinović poruku na Instagramu.

Podsjetimo, Hajradinović je u Turskoj od januara 2019. godine kada je u Kasimpašu stigao iz Osijeka. Igrajući u tamošnjoj Superligi stekao je status reprezentativca Bosne i Hercegovine, a koliko ga cijene u Kasimpaši dovoljno govori to što je kapiten kluba sa stogodišnjom tradicijom.