Oglasio se krivac za masovnu tučnjavu u Madridu, uputio je poruku svim ljubiteljima košarke

košarka
Košarkaš Reala koji je započeo haos u Madridu na meču protiv Partizana - Sergio Llull, oglasio se na svom Twitter profilu i uputio izvinjenje te preuzeo odgovornost za incident zbog kojeg je prekinuta utakmica Eurolige.

 

 

Ovaj španski košarkaš oštrim prekršajem, kada je pitanje pobjednika uveliko bilo riješeno, faulirao je Kevina Puntera i tako započeo haos u kojem su učestvovali gotovo svi igrači oba tima, a svjestan onoga što je uradio, uputio je izvinjenje na društvenim mrežama.

Kako je rekao, preuzeo je odgovornost za grubi prekršaj i katastrofu na terenu koja je uslijedila, no nema sumnje da će na kraju svega biti žestoko kažnjen i teško da će biti dio Realove ekspedicije, koju očekuju dva duela u Beogradu.

"Ono što se dogodilo sinoć ne bi trebalo da se događa na košarkaškom terenu. Preuzimam odgovornost za taj grubi prekršaj i katastrofu koja je uslijedila. Izvinjavam se svim ljubiteljima košarke", napisao je španski košarkaš.

Nakon što su sudije zvanično prekinule utakmicu, nije nije bilo uslova da se ona nastavi, Partizanu je priznata pobjeda rezultatom 95:80 i sada tim iz Beograda ima vodstvo od 2:0 u play-off seriji.

Naredni meč ovih timova igra se u utorak od 20:30 sati u beogradskoj Areni, a sve karte za ovaj duel su već ranije rasprodane.

Nakon utakmice, trener Partizana Željko Obradović zamolio je sve navijače Partizana da imaju korektan odnos prema košarkašima Reala, jer se ovakve stvari "dešavaju u sportu", te da se nakon meča u Beogradu treba isključivo pričati o sportu i košarkaškim stvarima.

 

FOTO