Ogromni problemi: Najavljeno moguće otkazivanje Olimpijskih igara!

.
Kakav bi to katastrofalan udarac bio

 

Šef organizacionog tima Olimpijskih igara u Tokiju, Toshiro Muto, najavio je danas mogućnost otkazivanja Olimpijskih igara u Tokiju, ukoliko se situacija sa koronavirusom nastavi pogoršavati.

Trenutno je otkriven 71 slučaj koronavirusa među akreditovanim sportistima i njihovim timovima za Olimpijske igre. Publici definitivno neće biti dozvoljen ulazak na borilišta, ukoliko se igre održe.

"Ne možemo predvidjeti šta će se desiti sa brojem slučajeva zaraženih virusom korona. Nastavićemo razgovore ukoliko bude porasta broja slučajeva. Složili smo se oko situacije sa virusom koronavirusom za sada, ali ćemo imati razgovore pet strana ponovo. Trenutno je moguć i porast i pad broja zaraženih, tako da ćemo reagovati ako se situacija promijeni", rekao je Muto.

Za sada, zna se da su češki odbojkaši na pijesku Ondrej Perušić i David Svajner neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama, tri člana fudbalske reprezentacije Južne Afrike su bili pozitivni, od čega dvojica fudbalera, pozitivan je i član američkog gimnastičarskog tima, ali ime nije objavljeno.

Otvaranje Olimpijskih igara zakazano je za petak, ali već od sutra kreću neka takmičenja, softbol i fudbal.