Ogromnim nožem krenuo na poznatog MMA borca i zažalio - Bolje da je mirno sjedio kući

.
Baez ga je demolirao

 

Poznati američki MMA borac Javier Baez imao je protekle sedmice neugodan susret na ulici. Njega je na parkingu ispred zgrade gdje stanuje napao čovjek koji je očigledno došao tu da bi se 'osladio' nekim plijenom. Na kraju je jako loše prošao jer je naišao na pogrešnog.

Američki borac Javier Baez ekspresno je savladao čovjeka koji je s nožem došao u njegovo naselje kako bi pokušao doći do određenog plijena.

Beaz živi u zatvorenoj zajednici stanova u kojoj se svaka posjeta mora najaviti komšijama i rijetkost je vidjeti nepoznatu osobu dok se šetka bez dozvole za boravak.

Čovjek koji se šunjao okolo zapao je za oko 34-godišnjaku. Zatražio je od njega da ode i zaprijetio policijom, a te su riječi razbijesnile napadača koji je odmah krenuo u akciju s ogromnim nožem.

Nije nesretnik znao da je napao MMA borca. Ubrzo je požalio zbog svoje odluke jer ga Baez nije štedio.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Izbjegao je Baez pokušaj udarca, uhvatio je ruku napadača, a zatim ga zakicao za asfalt, te mu je oduzeo oružje. Zadržao ga je do dolaska policije i napadač je završio iza rešetaka.

"Kada sam ga oborio samo mu je bilo bitno da dođe do daha i molio je da ga pustim. Bio je to refleks, treniram čitav život i to mi je bila lagan posao", istakao je Baez.

Američki borac je u ovom slučaju pokazao izuzetnu hrabrost. Spasio je vlastiti život i ovo je još jedan dokaz da su borilačke vještine neophodne kako biste se odbranili od nasilnika i potencijalnih ubica.

Javier Baez nije veliko, ali je poznato ime u MMA svijetu, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama. U karijeri je 'Nesalomivi' odradio osam mečeva i ima učinak od pet pobjeda, dva poraza i jednog neriješenog meča.

Iz svijeta mješovitih borilačkih vještina se povukao 2018. godine. Odlučio se posvetiti drugim stvarima i 34-godišnjak je poprilično dobio na kilaži jer se tokom karijere borio u bantam kategoriji.